sâmbătă, 22 martie 2014

Scapa-ti catelul de purici cu un sampon natural homemade

Puricii reprezinta o problema pentru aproape toti cateii, la un moment dat sau altul. Din pacate, tratamentele chimice dar si multe dintre samponele impotriva puricilor existente pe piata pot fi iritante pentru cainele tau.Vestea buna este ca exista cateva uleiuri esentiale pe care le poti face sampon natural acasa, sanatos  extrem de eficient in indepartarea si combaterea puricilor.
Pentru a face un sampon natural impotriva puricilor pentru catelul tau, ai nevoie de: sapun lichid din ulei de masline (sapun Castile), ulei esential de lavanda, ulei esential din lemn de cedru si o jumatate de lamaie.
Preparare
1) Masoara jumatate de litru de sapun lichid din ulei de masline (sapun Castile) si pune-l intr-un bol. Sapunul Castile poate fi achizitionat de la magazinele naturiste sau poate fi facut acasa.
2) Adauga 5 picaturi din uleiul esential de lavanda si 5 picaturi din uleiul esential de lemn de cedru.
3) Peste toate acestea stoarce jumatatea de lamaie si amesteca bine cu o lingura.
Odata ce ai parcurs acesti pasi, samponul natural impotriva puricilor pentru catei este gata. Poti deja sa iti speli animalutul cu samponul rezultat.
Sfaturi
Foloseste acest sampon pentru catei o data la doua-trei luni. Daca iti speli cainele mai des decat atat folosind acest sampon impotriva puricilor, acesta poate sa ii afecteze uleiul natural din blanita si sa ii deregleze ph-ul pielii.
Usturoiul previne in mod natural aparitia puricilor. E recomandat ca de doua ori pe saptamana sa-i dai cainelui jumatate de catel de usturoi, pentru a tine la distanta puricii.
Ai  grija atunci cand iti speli animalutul sa nu ii intre sampon in ochi deoarece acesta este iritant pentru ochii sensibili ai cainelui.
Curata-ti locuinta si locurile unde cainele tau petrece cel mai mult timp. De asemenea, culcusul acestuia trebuie sa fie foarte bine igienizat. Aspira covoarele in toata casa cel putin o data la trei zile.
Atentie! Desi in general inofensive, unele din aceste uleiuri esentiale sunt otravitoare pentru pisici, asa ca nu folosi acest sampon si pentru pisica ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare