joi, 20 martie 2014

Cainele meu si plimbarea zilnica a acestuia

Prin natura lor, cainii sunt foarte activi si trebuiesc plimbati si antrenati mai mult decat alte animale de companie. Acestia au multa nevoie de miscare, sa alerge, sa se joace. Trebuie sa tii cont de rasa, de talie si de recomandarile veterinarului in ceea ce priveste tipul de exercitii care i se potrivesc cainelui tau. La fel ca oamenii aceste animalele de companie au nevoie zilnic de miscare pentru a avea o viata cat mai lunga si sanatoasa de asemenea pentru a nu deveni supraponderale. Iata cateva sfaturi referitor la ce ar putea cuprinde plimbarea acestuia si de asemenea exercitiile recomandate pentru cainele tau. Asadar, fa tot posibilul sa nu sari niciodata peste acest moment important pentru ei si nu numai!

1) Imprieteneste-te cu alti proprietari de catei
       Daca ai zarit o persoana sau un grup de persoane in cartier care isi plimba in fiecare zi cainii in jurul blocului sau in parcul din apropiere, incearci sa ii cunosti pe acestia si astfel vei avea cine sa te traga afara din casa in zilele cand ai putea vrea sa sari peste plimbare sau antrenament in parc cu catelul tau. In plus, daca se intampla ca intr-o zi apare ceva neasteptat  in program  care nu poate fi amanat si nu iti vei putea plimba catelul, sigur acestia o vor  face pentru tine.
2) Ia-ti familia cu tine
Probabil catelului tau ii lipsesc plimbarile cu tine. Dese ori programul nostru incarcat impiedica a ne petrece timpul dorit alaturi ei. Acum insa, poti transforma antrenamentul catelului tau intr-o activitate familiala, ia cu tine copiii sau partenerul de viata, chiar si parintii. Da... si ei au nevoie de miscare.
3) Fa-o sa para o joaca
Acest sfat se potriveste mai mult persoanelor care au copii. Ofera-le celor mici un premiu  sau puncte pana la castigarea unui premiu, de fiecare data cand acestia iti reamintesc ca iti trebuie plimbat catelul si te si insotesc. In acest fel vor fi mult mai tentati sa se  joace cu animalutul vostru de companie, asta va prinde bine tie si lor.
4) Imparte-ti timpul plimbarii sau combina activitati
Daca nu ai timp dimineata sau seara 30 de minute pentru plimbarea cainelui, aloca timpul astfel, 15 minute dimineata si 15 minute seara, sau chiar mai putin, vor fi la fel de binevenite pentru catelul tau cat si pentru tine. Poti de asemenea ca combini aceasta activitate, cu joggingul, cainele va fi mai mult decat fericit sa alerge cu tine.
5) Fii creativ
Daca totusi vor exista zile sau situatii cand nu vei putea sa plimbi cainele, va trebui sa gasesti o modalitate ca acesta sa isi faca exercitiile acasa. Gaseste jucarii pe care le poti arunca pentru ca animalutul tau sa fuga dupa ele si sa le aduca inapoi. Pana la urma antrenamentul, plimbarea si exercitiile ar trebui sa fie o joaca, iar cainele tau are nevoie in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare