miercuri, 13 iunie 2018

Pisica ta se scarpina in exces? Vezi care poate fi problema

Pisica blanaPisica ta se scarpina si isi spala blana in exces? Este posibil sa sufere de anumite infectii ale pielii. De altfel, pisicile sunt mult mai predispuse la astfel de infectii, paraziti si alergii. Descopera mai jos care sunt afectiunile de piele cele mai comune in randul pisicilor!

Acnee felina
Chiar daca pare ciudat, si pisicile pot face acnee. Aceasta afectiune a pielii este mai des intalnita in jurul barbiei. Printre cauzele posibile ale aparitiei acneei feline se numara stresul, efectele secundare ale medicamentelor, lipsa unei igiene corespunzatoare sau o alta problema a pielii.


In general, acneea felina se trateaza cu diferite sampoane si geluri. In plus, in cazuri mai severe, medicul veterinar poate prescrie si antibiotice, mai ales daca acneea este acompaniata de o infectie bacteriana.

Infectii bacteriene

De cele mai multe ori, infectiile bacteriene apar ca o consecinta a altor probleme ale pielii. De exemplu, acneea felina poate duce la sensibilizarea foliculilor de par, ceea ce rezulta in infectii.

Infectiile bacteriene se trateaza cu antibiotice, insa este foarte important sa tratezi mai intai cauza aparitiei acestor infectii.

Infectii fungice

Infectiile fungice sunt cauzate de o ciuperca si sunt mai des intalnite la pisicile care sufera si de alte afectiuni. Cel mai adesea, infectiile fungice sunt prezente in ureche, iar printre simptome se numara secretiile de diferite culori, mancarimile, roseata si inflamarea urechii.
Infectiile fungice sunt usor de diagnosticat si se trateaza rapid cu agenti antifungici.

Impetigo

Impetigo este o alta forma de infectie fungica care afecteaza pisicile, in special puii de pisica sub varsta de un an. Aceasta infectie cauzeaza leziuni circulare la nivelul capului pisicii, dar si la nivelul urechilor. Pielea din jurul acestor leziuni este adesea lipsita de par si solzoasa.

Impetigo este o afectiune extrem de contagioasa si se raspandeste rapid si la alte animale din locuinta si chiar la oameni. Tratamentul pentru impetigo depinde de severitatea afectiunii, insa include sampoane, unguente si medicamente orale.

Sporotricoza

O alta infectie fungica, sporotricoza produce leziuni mici si tari pe piele, care secreta un lichid. Este o infectie contagioasa, care se transmite rapid la alte animale si la oameni. Persoanele care au un sistem imunitar slabit sunt mult mai vulnerabile la aceasta afectiune. Astfel, pisicile care sufera de sporotricoza trebuie sa fie tratate imediat si supuse unui regim de igiena foarte strict.

Dermatita alergica

Pisicile pot avea o serie de reactii alergice la produsele de ingrijire, alimente sau diversi iritanti din mediul inconjurator, ca de exemplu polenul sau muscaturile de purici. Scarpinarea excesiva a capului sau a gatului este un semn comun al acestor alergii. Printre simptomele dermatitei alergice se numara si mestecarea labutelor, scarpinarea urechilor si muscarea bazei cozii.
Evitarea expunerii la iritanti este cea mai buna masura de prevenire si tratare a acestei afectiuni.

Alopecia

Daca detii o pisica, deja esti obisnuit cu naparlirea si parul de pisica care se gaseste pe hainele si obiectele din casa. Daca insa observi ca pisica ta pierde mai mult par decat in mod obisnuit, este foarte posibil ca ea sa sufere de alopecia si este nevoie sa mergi cu animalul la medicul veterinar.

Pierderea masiva a parului poate fi un semn al altor probleme medicale de care pisica ta poate suferi. De asemenea, parul pisicii cade si atunci cand are purici, sufera de stres si alergii sau cand are o alimentatie proasta.

Matreata

Ca si oamenii, si pisicile pot avea matreata. De obicei nu este o problema serioasa, insa este indicat sa mergi cu pisica la medicul veterinar. Matreata persistenta poate fi un semn al alimentatiei haotice, igienei necorespunzatoare sau a altor probleme medicale.
Sampoanele speciale si suplimentele de acizi grasi omega 3 ajuta de obicei la tratarea matretei feline.

Despre animale numai de bine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare